Başa Dön

SOUK ÇAY HAZIRLAMA ÖNERLERİ :
1. YÖNTEM SICAK DEMLEME

1 porsiyon hazırlamak için gerekli malzemeler;
 

100 ml sıcak su
3 gr. çay
 ( 1 yemekkş.)
2 küp eker
(istee göre ekersiz veya ekerli hazırlanabilir), (sonrasında urup ilavesi yapılabilir)
5 buz(çayı hızla so
utmak için)
 

1 lt önceden stoklamak için
gerekli malzemeler;
500 ml sıcak su,
12 gr. çay
 ( 4 yemekkş.)
6 küp eker
(istee göre ekersiz veya ekerli hazırlanabilir), (sonrasında urup ilavesi yapılabilir)
15 buz

(çayı hızla soutmak için)
Malzemeleri 5-6 dk. sıcak suda demleyin. Çay posasını süzgü veya filtre yardımıyla çıkarın. Demli çayı buz ile hızla so
utun .Souk su ile 1 litreye tamamlayın.
Servis ederken 3-4 buz ilavesi, nane-limon-kuru meyveler ilave edilebilir.

2. YÖNTEM SOUK DEMLEME

Gerekli Malzemeler;

1 ltl oda sıcaklıında su, 3 yemekkş. çay
Hazırlama ekli;
1 lt oda sıcaklıında suya çayı ilave ediniz.
Buzdolabında 10-12 saat demlemeye bırakınız.
Süre sonunda çayın posasını süzgü veya filtre yardımıyla çıkarın. Servis ederken 3-4 buz ilavesi, nane-limon-kuru meyveler ilave edilebilir. Tatlandırmak için urup ilavesi yapılabilir.

Souk çaylarımız buzdolabında 3 gün saklanabilir.